Rawnola med bovete

Om ni läst bloggen tidigare vet ni att jag älskar frukost! Jag är inte typen som äter samma sak varje morgon, utan jag varierar mig gärna. Den här rawnolan är dock ett stående inslag hemma hos oss. Den är glutenfri och går att göra utan nötter, du kan välja vilka frön du vill istället för nötterna.

Nu när glöggmingel och adventsmys står inför dörren är rawnolan en perfekt present att ta med sig till värden och värdinnan!

Foto 2014-09-23 13 20 50

 

Katjas äppelrawnola

  • 1 påse bovete 250 gr
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrö
  • 0,5 dl hampafrö
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 dl linfrön blötlagt i ca 1,5 dl vatten
  • 3-5 äpplen grovt rivna (beroende på storlek)
  • 10 dadlar
  • 2 msk kanel
  • 0,25 tsk mald vanilj
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk lönnsirap


Mixa dadlarna i lite ljummet vatten så att det blir en relativt tjock dadelkräm. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop bovete, frön, nötter, äpple, kanel, vanilj och salt i en stor bunke. Rör ner dadelkrämen och lönnsirapen. Bred ut rawnolan på plåtar med bakplåtspapper, eller teflexduk om du har torkugn. Torka i vanlig ugn på lägsta temperatur, helst 42 grader med ugnsluckan lite på glänt tills rawnolan är torr. Om du använder torkugn, torka i 42 grader tills rawnolan är torr, ca 16 timmar. Bryt i mindre bitar och förvara torrt och svalt i burk med tätslutande lock.

 

, , , , , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes