Peach Melbakaka till påsk

Dessa kakor gjorde jag förra påsken med gott resultat. Smakkombinationen mellan hallon och persikor känns som en klassisk påskkombo och kakorna får en fin smak av det brynta smöret och mandelmassan. Dessutom är det väldigt lättbakade. Inget att vispa, bara röra ihop, en perfekt avslutning på påsklunchen!
Peach Melbakakor
4 st
  • 50 gr smör
  • 50 gr mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 st konserverade persikohalvor
  • 50 gr hallon

Tillbehör
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 msk florsocker
  • skivade persikohalvor
Bryn smöret och häll det sedan genom ett kaffefilter. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassa, ägg och florsocker. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten.
Skär persikan i bitar. Vänd ner hälften av persikan och hallonen i smeten. Fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra portionsformar, som rymmer ca 1 1/2 dl. Lägg på resten av persikobitarna och hallonen.
Grädda mitt i ugnen 20-25  min i 200 grader. Låt svalna.
Vispa crème fraichen fast med elvisp. Halvera vaniljstången och skrapa ut kärnorna. Blanda ner fröna i crème fraichen. Smaka av med florsocker. Lossa kakorna från formarna och lägg dem på assietter.  Servera de ljumma kakorna med crème fraiche och skivade persikohalvor.

, , , ,

3 Responses to Peach Melbakaka till påsk

  1. Daniella - BakeCake 11 april, 2010 at 9:22 f m #

    Åh, det där såg helt gaalet gott ut! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

  2. Katja 11 april, 2010 at 1:33 e m #

    Daniella, hoppas din påsk var lat och skön också!

  3. Sofia 14 april, 2010 at 2:08 e m #

    Ser gott ut! Vill tipsa dig om att Gevalia har startat en kampanj där du dels kan skicka roliga videohälsningar till dina vänner men även tävla om bl.a. en exklusiv resa till kaffemeckat Italien, kaffemaskin från Bosch eller vårt eget sortiment av hela bönor. Så här skulle den kunna se ut http://www.wholebeanmessenger.se/#/gor-en-inbjudan/1397, fast med dig i huvudrollen.

    Där kan du även lära dig mer om hur du kan förhöja din kaffeupplevelse ytterligare en nivå tillsammans med Gevalias egen kaffeguru Giovanni Masturzo.

    Hoppas att du får en fortsatt trevlig dag!

    /Sofia

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes