Raw paj med frangipanekräm

Det här blir mitt bidrag till fikabordet under påsken; en raw variant på en paj med frangipanefyllning. Den här går att förbereda, pajskalet kan förvaras i frysen och frangipanen i kylen tills det är dags att montera ihop pajen. Paj med fyllning håller bra i frysen, tänk bara på att tina den ca 30 minuter innan servering. Du kan använda de bär du tycker om eller varför inte persikor eller nektariner om dessa är i säsong. Receptet räcker till en normalstor paj, på bilden har jag dock gjort en portionspaj.

Foto 2016-03-24 12 03 38

Raw paj med frangipanekräm

Botten

  • 2,25 dl valnötter
  • 12 dadlar

Frangipanekräm

  • 1 dl casahewnötter, blötlagda
  • 2,5 dl mandel, blötlagda
  • ca 1 dl valfri nötmjök
  • 4 dadlar
  • 1-2 msk lönnsirap
  • en nypa malen vanilj
  • 0,5 tsk kardemumma

Att dekorera med

  • 2-3 dl hallon
  • ev. lönnsirap
  •  

Mixa valnötter och dadlar i matberedare till en grov deg. Nyp ihop lite av degen mellan fingrarna, om den håller ihop är den klar. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen i frysen medan du mixar ihop fyllningen.

Mixa ingredienserna till fyllningen i en blender till en slät kräm. Fyll pajskalet med krämen och garnera med bären/frukten. Ringla eventuellt över lite lönnsirap om bären är väldigt syrliga.

, , , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes