Raw tabouleh med stekt ostronskivling och paprika

Vi älskar tabouleh hemma hos oss, men eftersom vi försöker hålla nere mängden gluten skapade jag en raw variant på vår älsklingssallad. Och jag tycker att den här är minst lika god som originalet. Dessutom går den fort att göra.

Denna gång fanns ett tråg ostronskivling i kylen som ville bli uppäten. Ostronskivling är ingen favoritsvamp, men denna lilla rätt blev över förväntan. Svampen kan säkert fungera som en topping till en god soppa, eller till en risotto.

Vi serverade också en hoummous till, och jag erkänner mer än gärna att jag ofta kör burkvarianten som jag piffar upp med vitlök, citron, olivolja och lite tahini.

Photo 2013-02-23 18 44 17

Raw tabouleh

4 portioner

  • 1 blomkål eller romanesco
  • 1 rejält knippe med bladpersilja
  • 1 liten lök
  • 4 tomater
  • 2-3 msk olivolja
  • saften av en ciron
  • salt
  • peppar

Ansa kålen i buketter och lägg dessa, persiljan och löken i en matberedare. Kör tills kålen är finfördelad och ser ut som bulgur. Hacka tomaterna och blanda med blomkålsblandningen. Smaka av med olivolja, citron, salt och peppar.

Photo 2013-02-23 18 51 37 (HDR)

Stekt ostronskivling

2 portioner

  • ett tråg ostronskivling (gissar att det var 300-400 gr)
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 kryddmått chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Skiva paprikan, ansa svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek svampen och paprikan tills svampen får färg. Sänk värmen lite och ha i kryddorna och vitlöken. Stek ytterligare 1-2 minuter och smaka av med salt.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes