Jag har blivit med spiralizer! Alltså en spiralskärare som du kan göra spaghettiliknande strimlor av en mängd grönsaker. Och den är ta mig tusan amazing! Roligare köksleksak får man leta efter och allt man skär med den ser så fantastiskt läckert ut. I helgen hade vi en kompis hos oss som var snäll och hjälpte oss att tapetsera sonens rum. Till lunch bjöd jag på denna raw food pasta och den var mycket uppskattad hos vår vän som aldrig ätit något raw tidigare. Avocadosåsen är inspirerad av en av mina favoritbloggar, Ohsheglows, och den är supersnabb att göra. Dessutom funkar den som ett bra alternativ till än gräddig pastasås. Har du ingen spiralizer kan du hyvla grönsakerna med osthyvel istället.
Grönsaksspaghetti med krämig avocadosås
2-4 portioner
Spaghettin
- 2 st squash
- 3 stora morötter
Krämig avocadosås
- 1 dl solrosfrön, blötlagda ett par timmar
- 2 st avocado
- 0,5 kruka basilika
- skalet från 1 citron
- saften från en halv citron
- 1 dl vatten
- 2 msk näringsjäst
- 1 klyfta vitlök, riven
- t tsk lönnsirap
- färsk jalapenopeppar, ca 1/5 eller mer om du vill)
- salt och nymalen svartpeppar
Att dekorera med
- en halv kruka basilika
Ansa squashen och skala moroten. Skär dem till spaghetti med spiralizern och lägg i en stor skål.
Lägg alla ingredienser till såsen i matberedare och kör till en slät sås. Du kan behöva justera mängden vatten, beroende på hur tjock sås du vill ha. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite mer citron och lönnsirap. Blanda såsen med pastan och dekorera med basilika.