Raw pasta med tomat- och paprikasås

Många raw food rätter tar avstamp i pastarätter och försöker efterlikna dessa. Kanske för att det är lätt, gott och vackert att göra pasta av grönsaker. Nörden köper en grönsakssvarv, men det fungerar alldeles utmärkt att använda sig av skalkniv eller osthyvel. Att blötlägga nötter gör dem mer lättsmälta och näringsämnena i nötterna blir också lättare för kroppen att ta upp. Är din mage inte så känsligt går det också bra att göra såsen även om man glömde att lägga nötterna i blöt. Näringsjäst räknas inte som raw food, men den ger ett bra tillskott av B12 och en lite ostig smak.

Raw pasta med tomat- och paprikasås

Photo 2013-05-01 12 47 54

2-4 portioner beroende på storlek och hunger

Pastan

  • 2 squash
  • 2 morötter

Såsen

  • 1 dl paranötter (blötlagda minst 1 timme)
  • 1 röd paprika
  • 3-4 tomater
  • 0,5 klyfta vitlök
  • en rejäl näve bladpersilja
  • färsk chili efter smak
  • 20 gr kapris (gissar att det är ca 1-2 msk)
  • 2 msk näringsjäst
  • 4 soltorkade tomater (blötlagda en stund om du använder de som inte är inlagda i olja)
  • ett par msk kallpressad oliv- eller rapsolja
  • havssalt och peppar

Skala morötterna och hyvla tunna remsor på längden. Gör likadant med squashen, du behöver inte skala den. Undvik att få med det innersta på squashen där kärnorna sitter. Lägg grönsakspastan i en skål.

Photo 2013-05-01 12 30 44

Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och kör tills det blir en lite grov sås.

Photo 2013-05-01 12 41 16

 

Smaka av såsen med salt och peppar och blanda den sedan med grönsakspastan. Servera!

 

 

 

, , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes