Tomat- och tahiniröra

Jag älskar olika slags röror, såna som man kan använda till mycket. Att ha som tillbehör till maten, som pålägg, att toppa en sallad med, röror är helt enkelt mångsidiga. Den här röran går också att späda ut med mer vatten till en dressing.

Tahinin är rik på kalcium och är en underbar bas till olika typer av dressingar och röror, och den här röran blir silkeslen med en fin smak av både tomat och basilika.

foto-2016-09-04-12-48-56

Tomat och tahiniröra

2 portioner

  • 1 plommontomat
  • 3 soltorkade tomater
  • 2 msk tahini
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 msk olivolja
  • 1-2 msk saft av citron
  • 0,5 tsk honung eller lönnsirap
  • Salt och peppar
  • Eventuellt vatten att späda röran med

 

Skär tomaten i bitar och hacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Mixa alla ingredienser med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Smaklig spis!

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes