Det som lyfter en sallad är dressingen. Min sidosallad till maten dressar jag oftas med bara olivolja, citron och örtsalt, men när salladen ska bli huvudrätt behöver den lite mer för att bli intressant. Den här dressingen blir riktigt krämig och den är boostad med både gurkmeja, ingefära och vitlök. Alla med antiinflammatoriska egenskaper. Du kan använda dig av köpt morotsjuice, men har du en juicepress rekommenderar jag dig att göra egen morotsjuice. Och släng för guds skull inte skrufset, släng ner det i bröd, gör biffar eller bollar på det eller varför inte morotskaka?
Krämig morotsdressing
- 2 dl cashewnötter, blötlagda
- 2 dl morotsjuice
- 2 msk pressad citron
- 2 msk tamari
- 1 dadel
- 1 klyfta vitlök
- 0,5-1 tsk gurkmeja
- 1 bit ingefära
- 1 msk olivolja
- äppelcidervinäger
- salt
Mixa alla ingredienser i en blender till en slät dressing. Smaka av med ev. salt och mer citron och en liten skvätt äppelcidervinäger. Servera dressingen till en valfri blandad sallad!