Tahini är en sesampasta som används flitigt i köket från mellanöstern. Sesamfrön är en riktig liten kalciumbomb, bra för oss som inte äter eller begränsar mängden mjölkprodukter. Tahini är lite sträv i smaken och jag gillar att balansera den med både lite sötma och syra.
Gillar du lite nötiga smaker kommer du att digga den här tahinidressingen som helt enkelt är en vinägrett med tahini. Dressingen kom till helt spontant en dag när jag skulle svänga ihop en salladsdressing. Du får laborera lite med mängderna, se det här mest som en skiss.
Tahinidressing
- 1 msk tahini
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- 0,5-1 tsk honung
- salt och peppar
Vispa ihop alla ingredienserna, smaka av och balansera strävheten, sötman och syran. Ett tips är att göra som Jamie Oliver och blanda dressingen i en burk med lock, bara att hälla i ingredienserna, skruva på locket och skaka.