Rökiga paprikabiffar

Efter att ha läst en hel del raw kokböcker och använt mig av andras recept som bas börjar jag nu känna mig mogen för att faktiskt på egen hand laborera med raw food utan recept som bas. Ett experiment är dessa biffar. Jag är osäker på om rökt paprika räknas som raw, säkert inte, men den rökta paprikan har blivit lite av en favoritkrydda. Den rökiga smaken är något jag kan sakna sedan jag slutade äta kött, bacon räknade jag som en krydda förut. Så den rökta paprikan använder jag som substitut, den ger en härligt murrig och jordig ton till maten. Vi använder den ofta när v gör quinoapytt. Biffarna blev i det blötaste laget, så jag kan tänka mig att de blir fina om man torkar dem ett tag i ugn eller tork. Baba ganoush smakar bra till!

Photo 2013-04-28 19 12 22

Rökiga paprikabiffar

8 st

  • 1 halv gul paprika (röd går säkert lika bra)
  • 1morot
  • 1 knipplök
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 1,5 dl valnötter
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 påse misopasta (ca 1-2 msk)
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1-2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 röd färsk chili
  • salt

Kör alla ingredienser i en matberedare till en smet. Forma biffar och låt dem stå och sätta sig en stund innan servering.

, , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes