Ett fantastisk rawbröd med kikärtor

Här kommer lite mer smakprov på vad jag kommer att lära mig på Blue Planets utbildning till raw foodkock. Janne som håller i utbildningen har varit snäll och låtit mig få en liten sneak peak på vad som komma skall och jag är väldigt spänd och nyfiken på vad mer utbildningen ska bjuda på!

146

Ett fantastiskt rawbröd med kikärtor

  • 2 dl gula linfrön
  • 6 dl kikärtor
  • 2 dl mandel
  • 2 dl cashewnötter

Blötlägg kikärtorna och mandeln över natten (8-12 timmar), cashewnötterna behöver bara blötläggas några timmas. Blötlägg linfröna i en knapp deciliter vatten ett par timmar.

Mixa linfröna (med vattnet) till en smet. Häll av vattnet på kikärtorna och nätterna. Kör nötterna och kikärtorna i matberedaren tillsammans med linfröt till en degliknande konsistens. Tillsätt sedan:

  • 3 msk psylliumpulver
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl persilja, hackad
  • 5 tsk vitlökspulver
  • 3 msk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5  lime, saften

Forma en limpa och frys den några timmar. Skär i skivor och torka i torkugn 24-36 timmar beroende på hur torra du vill ha dem. Du kan rulla limpan i svarta sesamfrön innan du skär upp den om du vill.

147

 

 

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Raw, rökig och pepprig ost - Katjas mat - 3 september, 2013

    […] växtbaserade ostar på nötter, osten här är gjord på cashewnötter och passar utmärkt till kikärtsbrödet jag la ut föra […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes