Grönkålssallad med thaidressing

Nötsmör och tahini är en bra bas för olika typer av dressingar och röror. Den här dressingen har thaismaker och är fullproppad med gurkmeja och ingefära. I förkylningstider försöker jag att få i mig båda 2 dagligen. Med sina antiinflammtoriska och smärtlindrande egenskaper är det toppen för alla, särskilt om du har problem med leder eller om du tränar mycket.

Grönkål kan vara lite hård och läderartad att äta rå, så den mår bra av att masseras med en dressing eller lite olja innan du äter den. Det här är en sallad som håller bra i kylen, även när den är dressad, så gör en stor laddning så har du en sallad för flera veckor.

foto-2016-10-31-12-59-48

Grönkålssallad med thaidressing

Dressing

  • 4 msk tahini
  • 2 msk mandelsmör
  • Saften av 1 lime
  • 2-3 tsk tamari
  • 2-3 tsk honung
  • 1 tsk panaengcurrypasta
  • 1-2 tsk riven färsk gurkmeja
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära
  • Salt att smaka av med
  • Vatten att späda dressingen med

Blanda ihop alla ingredienserna, späd sedan med vatten till lagom konsistens, inte för tunn. Smaka eventuellt av med salt.

Sallad

  • 1 portion
  • 3-4 blad grönkål
  • 0,5 dl majs
  • 5 rädisor
  • En halv paprika
  • 1 morot
  • En halv avocado

Ta bort den stora bladnerven i mitten på grönkålsbladen och hacka sedan grönkålen. Massera grönkålsbladen med ungefär hälften av dressingen. Skiva rädisorna, skär paprikan i tärningar och skala och riv moroten grovt. Tillsätt alla grönsakerna till salladen och blanda varsamt. Hacka avocadon och toppa salladen med den. Smaklig spis!

, , , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes