Ibland är livet gott, bara gott. Efter att ha frossat i fisk av alla de slag igår har jag idag ätit årets biff med bearnaisesås. Vi äter sällan helt rött kött här hemma, men en gång om året vill jag ha en biff, ganska blodig sådan, med bearnaisesås. Jag skippar allt vad potatis och pommes heter, och äter bara en blandad sallad till. Biffen har huvudrollen.Biffen var precis så god som en biff kan vara. Nygrillad, sotig, rejält blodig i mitten och mör så den smälter i munnen. Men den största anledningen till att den smakar så bra är att den äts i princip bara en gång om året. Åt vi det oftare vore det inte alls samma sak. Inte i närheten ens. Men nu, när det är en raritet i vårt hus, oh boy säger jag bara.Väddö gårdsmejeris smörI mina hemtrakter, närmare bestämt i Häggvik, har det öppnats en ny Coop som har ekoprofil. Ni som gillar att handla ekologiskt, åk dit! Där finns ekologiska ostar i stort urval, kött, parmaskinka, bresaola, ja i princip allt du kan tänka dig går att hitta Kravmärkt. Vi tog en cykeltur dit idag och i delidisken hittade jag Väddö gårdmejeris delikatessmör för svindlande 249:-/kg. Men vad gör det om man köper det någon gång ibland? Vissa saker är värda att betala för och smöret gjorde oss inte besvikna. Kravmärkt var det också.Dagens vintipsOch så till dagens vintips, en härligt stram fransos, Chateau Beaulieu 98036, var det som avnjöts till biffen. Lite i stramaste laget till maten, men ack så god.