Kvällens middag var en korma med mungbönor. Jag är så oerhört svag för Kormasås, det är min absoluta favorit bland indisk mat. Till denna rätt använde vi skalade delade mungbönor. De kan vara lite svåra hitta, men bör gå att få tag på på asiatiska livsmedelsaffärer. Delade mungbönor är enligt ayur veda väldigt lättsmälta. Sharwoods sortiment av kryddpastor rockar! Ibland är genvägar tillåtna, även hemma i mitt kök.
Korma med mungbönor
- 2 gula lökar
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 1 stjälk bladselleri
- ghee (eller smör alt olja) att steka i
- 2 msk Sharwoods milda currypasta
- 2 dl skalade delade mungbönor
- en liten burk kokosmjölk (160 ml)
- 3-4 dl vatten
- salt eller buljong
- 1 näve russin
- 1 näve hackad mandel
hacka löken, skär sellerin i skivor och slanta moroten. Skär paprikan i tärningar. Fräs i gheen tills det mjuknar. Tillsätt currypastan och fortsätt fräsa någon minut. Häll i vatten och kokosmjölk. Tillsätt bönorna, mandeln och russinen. Koka ca 20 minuter tills bönorna är mjuka. Smaka av med salt eller buljong om det behövs. Servera med ris.