Ett glas himmelrike

För knappt ett år sedan fick jag en råsaftcentrifug. Jag hade längtat och trånat länge så lyckan var total när jag fick den. Jag tycker att den borde finnas i varje hem! Det är en billig lyx att kunna göra sina egna juicer och det är roligt att experimentera med olika smaker. Barnen älskar mina juicer, särskilt min 1-åriga lilla snorpa dricker dem mer än gärna. Och det är ett utmärkt sätt att lura i barn sådant de säger att de inte gillar. I juicerna kan man gömma både det ena och det andra. Så här kommer ett förslag på en god och nyttig juice. Rödbetor innehåller folacin och kalium samt en mängd andra mineraler, jordgubbarna tillför järn, päronet är fiberrikt och ananasen ger sötma och en somrig smak på juicen. Och var inte rädd för rödbetan, juicen är supersmaskig!

IMG_6141

Ett stort glas himmelrike

1 rödbeta (polkabeta, vitbeta eller gulbeta går bra)

1 päron

ca 1 dl frysta jordgubbar

en fjärdedels ananas

Skala betan om den är jordig, skala även ananasen. Dela eventuellt ingredienserna så att de får plats i matarröret på centrifugen. Kör allt till en juice. Drick och njut

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes