Fruktkalas

I fredags fyllde min dotter 7 år, min minsting börjar bli stor. Hon har ivrigt planerat sitt kalas, det var viktigt att det skulle vara på kvällen och att hon skulle få bjuda på middag. Men hon ville inte ha fika, utan valde helt självmant att bjuda på frukt istället! Jag hade sett en fin frukttårta på Karin Haglunds blogg och överraskade henne med min version av den. Det är inte ofta jag får imponera på barnen, men den här tårtan fick mycket beundran från dottern.

Photo 2014-03-07 17 02 26

Jag var lite orolig över hur kalasgästerna skulle ta det faktum att det saknades både tårta och godispåsar (dottern valde att ge dem en liten present istället), men det fanns verkligen ingen anledning till oro. Frukttårtan var föremål för en mängd av ”wow” ,”vilken fin”, ”vad snyggt” och ”har du gjort den helt själv?” och barnen länsade 2 stora fat med uppskuren frukt samt frukttårtan. Om sanningen ska fram gick det åt mer frukt än vad det brukar göra av tårta. Ingen av kalasgästerna frågade efter riktigt fikabröd. Och dottern har önskat sig en till frukttårta till nästa helg då hon ska firas av släkten.

Photo 2014-03-07 18 27 23

Jag hoppas att detta kan ge inspiration till att våga avstå fikabrödet på barnkalaset och istället bjuda på frukt och bär. Frukttårtan blir fantastiskt fin och det går att sätta i ljus, sjunga ”Ja må hon leva” och låta födelsedagsbarnet blåsa ut ljusen, precis som om man gör med en vanlig tårta. Min erfarenhet med 2 barn  och massor av kalas är att de flesta barn egentligen inte gillar tårta och man kastar det mesta. Man lägger ner massor av tid att skapa en rolig tårta som sen i princip åker i soporna.

Photo 2014-03-07 18 27 57

Basen till fruktårtan består av vattenmelon som jag skar  till i våningar. Sedan är det bara fantasin som sätter gränser för dekorationen!   Jag använde carambole, jordgubbar, physalis, blåbär och kiwi.

 

 

 

, , , , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes