Linssoppa i all enkelhet

Ikväll åt vi linssoppa, en snabb, billig och framförallt nyttig middag. Linser innehåller både mycket fibrer och protein samt mineraler. Resterande ramslök åkte ner i soppan, som blev nästan som en gryta för den blev ganska tjock, men ramslöken är grädden på moset och fullt möjlig att hoppa över och ersätta med persilja.Vill du äta den som gryta servera ris, couscous, bulgur eller varför inte quinoa eller mathavre?

IMG_6131

Linssoppa med fetaostklick

4 pers

  • 2 små gula lökar
  • 1 stor morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2dl röda linser
  • 1 förpackning passerade tomater (500gr)
  • 8 dl grönsakbuljong
  • en halv klyfta ekologisk citron
  • ev salt
  • ev hackad ramslök annar duger bladpersilja gott

Hacka lök och vitlök, skala moroten och skär den i slantar. Fräs lök och morot i smör eller olja, tillsätt vitlöken i slutet och tillsätt även paprikan och spiskumminet och låt fräsa någon minut. Tillsätt till sist linserna och låt dem bli glansiga. Höll på tomaterna och buljongen, ha i citronklyftan och koka 15-20 minuter tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och ha i ramslök/persilja.

Fetaostklick

  • 1 dl naturell yogurt
  • 100 gr mosad fetaost

Blanda ihop till en tjock kräm. Servera en klick i soppan.

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes