New York- the big apple levererar!

Har varit en vecka i New York på en kombinerad jobb-och nöjesresa. Ingen annanstans är det så enkelt att äta hälsosamt. Det finns minst en juicebar i varje kvarter och det fullkomligt dräller av nyttig snabbmat. Så vad är det för något som trendar i the big apple? Grönkålen verkar vara het fortfarande, den finns överallt, i sallader, i juicer, i smoothies, på Wholefoods såg jag den största högen med grönkål jag någonsin skådat och på en juicebar hittade jag till och med cupcakes med grönkål. Så grönkålen verkar verkligen ha kommit för att stanna.

Photo 2014-09-07 21 27 36

Photo 2014-09-11 15 55 57

Gröna juicer och smoothies känns inte ens längre trendigt utan en självklar del av New Yorkarnas vardag. Ekologiskt är också en självklarhet. Jag var inne på Wholefoods vid Union Square på en söndag och det var bystat med folk. Raw food finns också att finna frekvent. Organic Avenue är ett exempel på en kedja som saluför take away raw food.

Photo 2014-09-11 15 59 27

Mina bästa tips för New York från denna resa:

1. Candle 79 på Upper East Manhattan.

En helt fantastisk fine dining vegansk restaurang. Min kollega som följde med mig tyckte ärligt att detta var en av de godaste middagarna i New York denna gången. Jag åt en underbar grillad portabella, blomkålspuré, grillad broccoli, sauterad spenat, majs och microgrönt. Ljuvligt! Och servicen var helt klart den bästa på hela resan. Veganer är vänligare än genomsnittet!

Photo 2014-09-09 01 17 04

2. Organic Avenue

Take Awaykedja med raw food och juicer som finns över hela staden. Ekologiskt, raw food, fräscha sallader, goda kalla soppor, nötmjölkssmoothies m.m. Jag testade en kall avocadosoppa med massor av sting och en kikärtssallad. De hade solrosfalaflar som såg spännande ut och en grönkålssallad som också såg lovande ut.

Photo 2014-09-09 19 21 31

3. Hu Kitchen vid Union Square

Food for humans är deras slogan. Ekologiskt och ett utbud av sallader, juicer, smoothies och hälsosam fastfood. Högljutt och trendigt inrett. De har kombucha på kran i 3 olika smaker. Jag testade en smaksatt med jasmine som var mycket god. Hade gärna provat mer av deras sortiment!

Photo 2014-09-09 21 03 13

4. Färdigmatssortimentet på Wholefoods

Varje gång jag går in på en Wholefoods vill jag gråta av lycka, När kommer de till Sverige??? Vid Union Square finns ett gigantiskt utbud av varm och kall take away. Allt till samma pris vilket gör det enkelt att blanda precis som du vill. Rimligt prissatt och völdigt gott!

5. Village Yogurt

Mellan 14 och 15 gatan vid 6:e avenyn finns Village Yogurt. Massor av juicer och smoothies, dumpling, ångade grönsaker m.m. Inte lika trendigt som tex Hu Kitchen, men med ett imponerande sortiment.

6. Chipotle

Snabbmatskedja som finns runt hela staden. Mexikansk snabbmat, så långt ifrån Taco bar man kan komma. Här väljer du om du vill ha taco, burrito, bowl eller sallad och sedan innehållet. Finns både stekta grönsaker, tofu och bönor. Väljer du en bowl finns självklart råris. Grym salsa och guacamole. Billigt, mycket mat och grymma smaker.

7. Shake Shack

Trendigt burgarhak där kön ringlar sig lång vid lunchtid. Portabellaburgare fylld med smält ost, fantastiskt hamburgerbröd, lagom med dressing och grönsaker, riktigt bra pommes och en god lemonad. Jag är inte mycket för burgare, men den här är väl värd att köa för.

Photo 2014-09-11 19 16 35 (1)

8. Le Pain Quotidien

En kedja som finns lite här och var i stan. Fokus på gott franskt bröd i vacker, rustik miljö. Överaskande trevig frukostmeny med  bland annat chiapudding, grön juice och havregrynsgröt.

Photo 2014-09-06 15 09 05

 

 

, , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes