Sallad med gröna linser och grillad haloumi

Sommartid är salladstid! När det är varmt ute vill man helst slippa spisen, och göra matlagningen enkel. Den här salladen kräver förvisso viss spisinsats, men är matig och väldigt god. Receptet kommer från Caroline Hofbergs Bönbok, jag har justerat kryddningen en aning bara så den passar mig och lagt till avocado. Få saker slår kombinationen gröna linser och avocado. Är man smart så förbereder man linserna kvällen innan så återstår bara skärandet av tomater, persilja och stekandet av haloumin när salladen skall serveras. Den blir också godare om linserna får gotta sig i dressingen över natten. Gillar man inte haloumi kan man ersätta den med fetaost istället. I receptet står det att den är för 4 personer, men hos oss räckte den till 2 vuxna samt en liten matlåda.

Linssallad med halloumi

Sallad med gröna linser och haloumi

2 personer

  • 2 dl gröna linser
  • 2 chalottenlökar eller en halv rödlök
  • 1 klyfta vitlök (mer om du är en vitlöksfan)
  • 2 msk olivolja
  • saft och skal från 1 citron
  • 1 tsk malen spiskummin
  • gourmetsalt eller havssalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2-3 tomater
  • 1 avocado
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 haloumi (hur mycket kan det vara i ett palet 250 gr?)
  • olivolja till stekning
  • 1 tråg babyspenat

Koka linserna enligt anvisninge på paketet. Var försiktig så de inte kokar sönder. Hacka lök och vitlök, lägg de varma linserna, vitlöken och löken i en skål. Blanda i olivolja, citronskal och saft samt spiskummin, låt svalna. Skär tomaten i tärningar och blanda i dem och persiljan i linserna. Skär haloumin i skivor och stek den i lite olivolja i het panna tills den fått fin färg. Servera salladen på en bädd av babyspenat med några skivor haloumi över.

, , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes