Normalt sett äter vi inte torsk längre, men det börjar dyka upp Kravmärkt torsk i fiskdiskarna lite här och var. Det här är en perfekt lite lyxigare fredagsmiddag att svänga ihop när inte orken finns att laga något tidskrävande. Minimalt med jobb, maximalt med smak. Se bara till att fisken är färsk och tomaterna av bra kvalitet för bästa resultat. Hos oss hoppar vi ofta över potatisen när vi serverar fisk. Till torsken serverade vi denna gång gröna bönor med pecorinoost.
Torsk med babyplommontomat, basilika och vitlök
4 portioner
- 700-800 gr färsk torskfilé
- 250 gr babyplommontomater
- 1 kruka basilika
- 1-2 klyftor vitlök, gärna färsk
- olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Salta och peppra fisken. Skär tomaterna i kvartar eller halvor, hacka eller skiva vitlöken, repa basilikan och blanda ihop. Lägg fisken i en ungssäker form, skeda över tomatblandningen och ringla över lite olivlja. Stek i ugn ca 15-20 minuter beroende på hur tjock torskfilén är. Servera gärna med med gröna bönor med pecorinoost.
Gröna bönor med pecorinoost
- gröna bönor
- pecorinost
- olivolja
- pressad citron
- salt och peppar
Ånga de gröna bönorna, frysta bönor duger alldeles utmärkt! Ringla över olivolja och pressad citron medan bönorna är varma, hyvla över generöst med pecorinoost och smaka av med salt och peppar.