Italiensk linssoppa

Detta recept är en gammal trotjänare hos oss! Den är relativt mäktig så detta är en soppa att bjuda på när man har soppskeptiker till bords. Ni vet dom där som hävdar att man inte blir mätt på soppa. Baconets sälta gifter sig fantastiskt med palsternackans och morotens sötma och grädden gör soppan len som en babyrumpa.

Italiensk linssoppa

Italiensk linssoppa

4 port

  • 1 stor gul lök
  • 3 klyftor färsk vitlök eller 1 klyfta vanlig
  • 1 stor morot
  • 2 normala palsternackor eller 1 stor
  • 2 potatisar, 3 om dom är små
  • 1 dl röda linser
  • ett halvt paket bacon
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • ett par msk grädde
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Hacka lök och vitlök, skala morot, palsternacka och potatis. Skär morot och palsternacka i slantar och tärna potatisen. Klipp eller skär baconet i strimlor. Fräs bacon, lök, vitlök morötter och palsternacka en stund, tillsätt linser och potatis och fräs tills linserna blir knallröda och lite glansiga. Slå på grönsaksbuljongen, timjan och lagerblad och koka tills rotsakerna är mjuka. Slå på mjölken och grädden, smaka av med salt och rejält med svartpeppar.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes