Wok med svartkål, purjolök och tofu

När vardagen kommer igång igen efter semestern och man behöver hitta tillbaka till rutiner, tider att hålla, hämta och lämna barn till aktiviteter behövs snabba middagslösningar. Olika typer av wok går ofta väldigt snabbt att laga. En av mina viktigaste ingredienser i en wok är purjolök, mycket purjolök. En wok utan purjolök smakar inte rätt. Här har jag parat ihop den med svartkål och tofu. Hittar du inte svartkål går det bra att ersätta den med grönkål. Tofun köper jag färdigmarinerad, men det går lika bra med naturell tofu.

Om ett par veckor är det dags för Årstidernas veganmatkasse och jag oerhört glad att det äntligen finns ett ekologiskt alternativ för veganer när det gäller matkassar. Det ska bli otroligt roligt att få prova den! Känner du inte till Årstiderna rekommenderar jag dig att spana in dem. Jag har varit kund sedan första leveransen i Stockholm utan uppehåll och jag har alltid varit mer än nöjd. Och att de nu vågar satsa på en veganmatkasse gör mig så glad, äntligen finns ett vettigt alternativ de som inte vill äta animaliska produkter.

Foto 2016-08-22 17 00 02 (1)

Wok med svartkål, purjolök och tofu

2 portioner

  • 150 gr sobanudlar
  • 2 purjolökar
  • 4-6 stjälkar svartkål, beroende på storlek
  • 125 gr marinerad tofu
  • 1 klyfta vitlök
  • Färsk chili efter smak
  • 1 msk färsk  riven ingefära
  • Kokosolja till stekning

 

Sås

  • 2 msk jordnötssås
  • 1-2 msk tamari
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk saft av lime eller lime
  • Ca 2 msk vatten

 

Koka sobanudlarna enligt förpackningens anvisningar, spola av med kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Skär purjon i centimetertjocka skivor. Ta bort mittstjälken på svartkålen och strimla sedan kålen. Skär tofun i bitar. Hacka vitlök och chili. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Smaka av, den ska vara både salt, söt och sur. Späd med vatten så att den får en relativt rinnig konsistens. Det blir lättare att blanda med woken då. Stek purjolök,svartkål och tofu i kokosolja några minuter. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och stek någon minut till. Vänd ner sobanudlarna, tillsätt eventuell lite mer kokosolja så det inte fastnar. Stek så att allt blir genomvarmt. Blanda ner hälften av såsen i woken och servera resterande sås vid sidan om till woken. Smaklig spis!

, , , , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes