Gyllengul mandel- och persimonsmoothie

Det är säsong för persimoner. Den tomatliknande frukten med en härligt söt smak kallas också för kaki eller sharonfrukt. Den innehåller, som alla gula/orange frukter och grönsaker, betakaroten som sedan bildas till A-vitamin. Jag har parat ihop persimonen med mandel, ingefära och gurkmeja till en mild, gyllengul smoothie.

Persimonen har ett fruktkött som är geleigt i sin konsistens, vilket ger en tjock smoothie!

foto-2016-11-21-16-45-34

Gyllengyl mandel och persimonsmoothie

1 glas

  • 3 dl mandelmjölk
  • 2 persimoner, skalade
  • 1 msk mandelsmör
  • 0,5 cm ingefära
  • 1 cm gurkmeja

Lägg alla ingredienser i en blender och mixa ihop till en tjock smoothie. Låt gärna stå kallt en stund. Smaklig spis!

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes