Hasselnötsmjölk

För någon vecka sedan hittade jag Alpros hasselnötsmjölk på Willys. Deras mandelmjölk har varit en favorit sedan den dök upp i kyldisken, men variation är ju aldrig fel. Hasselnötsmjölken är ljust brun, och smaken är något sötare än mandelmjölken. Den känns nötigare och smakar nästan lite pralin eller nougat. Jag har använt den till morgonflingorna och chiagröten. Till chiagröten tycker jag den var en riktig höjdare för det behövdes ingen extra sötning av gröten.  Nötmjölk är inte svårt att göra själv, du behöver i princip bara en blender och något att sila mjölken med, men jag är nog lite bekväm och praktisk. Hemma hos oss är det bara jag som dricker nötmjölk och hållbarheten på hemmagjord är relativt kort så det känns inte värt besväret om jag ska vara helt ärlig. Jag är så glad att det börjar dyka upp alternativ till havre- och sojamjölken och jag håller tummarna att marknaden är mogen för flera olika typer av nöt- och frömjölk.

Photo 2013-06-02 14 17 39

, , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes