Koreansk squashpannkaka med soja och chilidressing

Nu är det säsong för squash, jag har lyckats hitta svensk när- och Kravodlad sådan för sålite som 16.90:-/kg! Squash är en grönsak jag egenligen inte är så väldans förtjust i. Jag tycker den känns lite tråkig, att den lätt blir sunkig när man steker den och att den helt enkelt är något intetsägande. Dock gillar jag squashpannkaka i olika former och i en av mina miljarder kokböcker hittade jag detta recept. Grejen med squashpannkaka är att den behöver sina till behöver för att bli en kulinarisk höjdare. Normalt sett gillar jag att ha lite mynta i smeten och servera dem med fetaostdipp, men den här asiatiska dippsåsen var riktigt god till! Jag gjorde halva mängden dressing då vi är 2 vuxna i familjen och barnen är ännu inte så mycket för chili. Dressingmängden var tämligen generös, mer än hälften blev kvar hos oss. Har man lite framförhållning blir detta en riktigt snabb middag. Om du rör ihop pannkakssmeten och gör dressingen kvällen innan, behöver du bara riva squashen och steka pannkakan när du sedan kommer hem från jobbet, klart på en kvart!

Squashpannkaka

Koreansk squashpannkaka med soja- och chilidressing

4 portioner (lite snåla måsta jag säga!)

 • 3 dl vetemjöl, jag använder enbart dinkelmjöl istället.
 • 3 ägg
 • 2 dl mjölk
 • 1 tsk salt
 • 150 gr riven squash

Till stekning 

 • 2 msk jordnötsolja

Dressing

 • 6 msk japansk soja
 • 3 tsk sesamolja
 • 2 msk vitvinsvinäger
 • 3 msk socker
 • 2 vitlöksklyftor, finhackade
 • 1 salladslök, finhackad
 • 1 tsk finhackad röd chili

Vispa ihop mjöl, ägg och mjölk samt salt. Låt smeten svälla i 20 minuter. Blanda till ingredienserna till dressingen i en skål och rör tills sockret löst sig. Värm oljan i en stekpanna. Blanda ner den rivna squashen i smeten. Stek en tjock pannkaka i omkring 7 minuter på vardera sida. Skär pannkakan i smala bitar och servera dem varma med dressing.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes