Mangold med lök och fetaost

Sommaren är här på riktigt och jag unnar mig lat mat! Jag förbereder att cateringuppdrag och planeringsarbetet tar all min tid just nu. Jag ska laga mat på ett internationellt läger för orientaliska dansare. Frukost, lunch, middag och mellanmål för 5 dagar, ska lagas i ett väldigt spartanskt kök. Det kräver sin planering! Och då är det ljuvligt att kunna slänga ihop en middag på 10 minuter som är nyttig och framförallt fantastisk god. Den här rätten smakar Grekland, salt fetaost, oregano, mangold och olivolja.

Photo 2014-07-07 19 02 38

Mangold med lök och fetaost

2-4 portioner

  • 1 stort knippe mangold
  • 1-2 röda lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • generöst med olivolja
  • 150 gr fetaoast
  • en gnutta oregano
  • salt och svartpeppar

Skär löken i tunna skivor. Skär mangolden i centimetertjocka skivor. Fräs löken och mangoldstjälkarna mjuka i generöst med olivolja. Lägg sedan ner mangoldbladen, lite oregano och vitlöken. Fräs någon minut till, smula ner fetaosten och smaka av med salt och peppar. Servera med en generös sallad.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes