Oster Versa – en ny superblender

Jag har haft nöjet att denna vecka prova en ny blender på marknaden, Oster Versa. En höghastighetsblender på imponerande 1400 W och 28 000 varv per minut, PBA fri tritankanna som rymmer 2 liter och både manuell justering av hastigheten och förprogrammerade knappar för smoothies, röror och soppor. Dessutom har den en pulsknapp och det följer med en nedstötarstav samt 2 receptböcker. Versan har 7 års garanti, dvs lika länge som Vitamixen och Versan har en kraftigare motor.

Foto 2015-02-15 12 16 56

Så vad tycker jag nu, efter en veckas användning? Jo, jag är nöjd, mer en nöjd. Kannan är lite bredare och vidare än de som är till tex Omniblend och Vitamix, vilket jag har uppskattat. Det blir lättare att komma åt och röra i kannan och det är också enklare att fösa ut tjockare röror. Inte minst blir den mer lättdiskad på grund av att kannan är bredare. Locket är till skillnad från Vitamix och Omniblend i hård plast, vilket först kändes märkligt, men den sitter på väldigt stadigt och locket till hålet för nedstötarstaven kan låsas. Också en funktion som jag verkligen uppskattat, för på min Omniblend kan den ibland lossna. Och motorn har gott om kräm, jag har mest kört med det manuella vredet för hastigheten, men jag har också provat smoothieprogrammet.  Hittills har jag gjort smoothies, nötmjölk, tjocka röror som Nutella och fyllningar till raw food pajer. Och Versan har levererat! Jag var särskilt imponerad över dess förmåga att torrmala nötter till Nutellan jag gjorde, det tog bokstavligen bara några sekunder. Ljudmässigt låter den annorlunda än min Omniblend, den har en lite högre pitch, men den är faktiskt tystare. Ni undrar säkert vad ett sådant underverk kostar? Jodå, även där levererar den, runt 3500 kr, dvs något dyrare än en Omniblend, men definitivt billigare än Vitamixen.

Så sammanfattningsvis kan jag så här långt rekommendera Versan, det ska bli intressant att få bekanta sig mer med den och jag återkommer säkert med en till rapport när jag hunnit köra den lite mer!

, , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes