Potatissallad med salicorne och ägg

Som jag skrev igår så hittade vi i helgen en ny och spännande ingrediens, salicorne. Den kallas också sjökorall eller glasört. Eftersom vi hade köpt en bit varmrökt lax blev salicornen del av en potatissallad som vi serverade till fisken. Mitt experiment föll mycket väl ut, om jag får slå mig för bröstet en stund. Dressingen är väldigt syrlig i smaken, äggen står för det där lite metallaktiga, umamilika, spenaten tillför lite beska och crunch och salicornen krispighet och sälta. En toppenkombination som passar väldigt bra till fisk, särskilt rökt sådan. Jag är glad att jag bestämde mig för att ta med äggen, maken var lite skeptiskt till det hela, men ändrade sig när han väl fick smaka. Salcorne kan vara svår att hitta inser jag, men det går såklart att göra salladen även utan.

potatissallad med salicorne

Potatissallad med salicorne och ägg

2-3 portioner

  • 750 gr potatis
  • 30 gr salicorne
  • 35 gr babyspenat
  • 2 kokta ägg, hackade
  • 2 msk olivolja
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • salt+peppar

Skala potatisen och skär i lagom grova bitar för salladen. Koka dem varsamt i saltat vatten. Under tiden potatisen kokar förbered dressingen till salladen. Blanda olivolja, citronskal och -saft, salt och peppar i den skål du tänkt servera salladen ur. Vispa ihop dressingen ordentligt så den tjocknar lite. Häll av potatisen och låt ånga av. Häll sedan potatisen i serveringsskålen och vänd runt så att dressingen blandas med potatisen. Vänd ner ägghacket, salicornen och spenaten och servera till fisk, gärna rökt sådan.

, , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes