Quinoa bara kokt rätt upp och ner är rätt trist. Men som tur är kan man göra en hel del roligt med quinoa med ganska små medel. Detta blir nästan som en risotto i konsistensen, krämig och mjuk, men med smak av Thailand. Snabbt att laga, så det passar bra en vardag man vill lyxa till det lite!
Quinotto med kokosmjölk
- 2,5 dl quinoa
- 1 burk kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 1 buljongtärning (grönsaksbuljong)
- 1 stjälk citrongräs
- 3 limeblad
- 12 msk panengcurrypasta
- Ev. salt
Grönsaker
- 1 purjolök
- 1 morot
- 1 röd paprika
- En rejäl näve gröna bönor
- Ca 100 gr champinjoner
- Ett halvt knippe sparris
- Salt
- Kokosolja
Skölj quinoan och lägg den i en kastrull tillsammans med kokosmjölk, vatten, buljongtärning, limeblad och panengcurrypastan. Hacka citrongräset fint och tillsätt denna. Koka upp och sjuk quinoan under lock ca 15 minuter, stäng av och låt stå ytterligare 10 min. Under tiden strimla purjolöken, skär moroten och paprikan i skivor och ansa sparrisen samt skär den i lagom bitar. Hetta upp kokosoljan i en stekpanna och stek alla grönsaker förutom sparrisen några minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt sparrisen och stek ytterligare någon minut. Salta. Servera quinotton med de stekta grönsakerna.
Smaklig spis!