Raw lasagne med squash

Efter att ha börja nörda ner mig i raw food har jag upptäckt att en av de absolut vanligaste rätterna som man kan hitta recept på är lasagne. Det finns en uppsjö olika recept med raw varianter på familjefavoriten lasagne och de varierar i antal ingredienser och komplicerade recepten är. Är man inte så insatt i raw food kanske tanken på en rå lasagne kan verka en smula udda, men det är förvånansvärt gott. Den som åts hos oss i fredags var ett recept ut Erica Palmcrantz Aziz bok Raw Food- ett lättare liv på 3 veckor, som jag tweakade till lite efter mina preferenser. Vi serverade den med en blandad sallad och citronmarinerad rå fänkål som är en av mina absoluta favoriter på salladsfronten!

Photo 2013-02-15 18 59 35

Raw lasagne med squash

4 portioner

  • 1 stor squash eller 2 små

Fröröra

  • 3 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 0,5-1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk pressad citron
  • en nypa salt

Tomatsås

  • 4-5 tomater
  • 12 soltorkade tomater (blötlagda)
  • 3 dadlar (blötlagda)
  • ev färsk basilika
  • ev lite salt

Topping

  • 1-2 avocados

Hyvla squashen med osthyvel på längden, dessa blir lasagneplattorna. Kör frön och vitlöksklyfta i matberedare tills fröna är grovhackade. Tillsätt kryddorna, oljan och citronsaften och kör tills allt är blandad. Smaka av. Mixa ingredienserna till tomatsåsen. Lägg squashskivor i botten på en form, bred på hälften av tomatsåsen och av fröröran, lägg på ett lager med squash och lägg på resten av såsen och fröröran. Jag fick lite fröröra över, men den är god att toppa sallader med! Lägg ett lager squash överst. Skär avocadon i skivor och toppa lasagnen med dessa. Servera med valfri grönsallad!

 

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes