Raw persikopaj

En av de bästa sakerna med sommar är stenfrukterna! Saftiga persikor, nektariner, plommon, paraguayos, aprikoser och  körsbär bland det bästa sommaren har att erbjuda. Och jag frossar så mycket jag hinner, säsongen för stenfrukter här i Sverige är verkligen för kort! Det vore underbart att bo någonstans där man hade tillgång till alla härligheter året om.

Den här pajen gjorde jag till midsommardessert och den åts med god aptit av både makens föräldrar och morföräldrar som definitivt inte är några rawfoodare. Jag mutade dem med förvisso med vaniljsås till pajen, men den fick fina betyg av samtliga.

Photo 2013-06-22 16 07 48

Originalet kommer från Fully Raw Christina och i hennes video får ni exakta mått, av mig får ni ungefärliga eftersom jag inte mätte ingredienserna utan körde på känn. Originalet innehåller pecannötter, men de brukar vara svåra och dyra att hitta naturella så jag bytte ut dem mot mandel och valnötter, ungefär hälften av varje.

Toppingen är fantastisk, den liknar en kolasås men med nektarinsmak. Jag fick en hel del topping över, men den är så pass god att den kan gott användas andra saker, servera den med bara frukt eller toppa din morgongröt med den. Jag lade till jordgubbar eftersom det var midsommar, men det går bra att hoppa över dessa, eller varför inte experimentera med andra frukter/bär!

Raw persikopaj

Pajdeg

  • ca 3-4 dl dadlar
  • ca 1,5-2 dl mandel
  • ca 1,5-2 dl valnötter

Fyllning

  • ca 4 riktigt mogna persikor

Nektarintopping

  • ca 3 riktigt mogna nektariner
  • ca 2 dl dadlar

Garnering

  • Jordgubbar (valfritt)

Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare till en kladdig deg. Skär persikorna i klyftor. Kör ingredienserna till toppingen i en blender till en trögflytande sås.

Tryck ut hälften av pajdegen i en pajform med höga kanter (gärna med avtagbara kanter). Lägg på hälften av persikoklyftorna. Lägg på resten av pajdagen, garnera med den andra hälften av persikorna och jordgubbarna. Ringla över nektarintoppingen och servera.

Photo 2013-06-22 16 07 22

, , , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes