Maken och jag tog ett välbehövligt break från barnen på långfredagen. Vi for in till Stockholm, checkade in på Clarion Hotel och efter ett glas champagne begav vi oss till Restaurang Dado, som är en något mer posh indier än de gängse i stan. För mig var detta en helt oupptäckt pärla, och vi var väldigt nöjda med vårt besök. Dado har en ganska liten meny, men den är välbalanserad och en mängd underbar veggomat. Jag åt spenat och panirbollar med en cashwecurry och maken en vegatarisk vindaloo med stekt panir och friterade lökringar. Jag hade väntat mig bara spenat och panirbollarna med sås så jag blev glatt överraskad när såsen också innehöll rostade rotsaker, broccoli och paprika, allt med lagom tuggmotstånd. En annan trevlig upptäckt var Dados drinklista. Där fanns en mängd spännande drinkar med indisk touch som Calcuttan ice tea med rom, ingefärslikör, lime blodapelsin och ginger ale.
Dado har en prisvärd brunch på helgerna. För 135:- får du käka hur mycket du vill!
by Carl Johan
Proppmätta begav vi oss till Mosebacke för att få oss en dos svensk reggae i form av bandet Kultiration. De är grymma live och efter en lyckad middag, med ett par drinkar innanför västen är det lätt att känna sig smått religiös efter den kanonspelning Kultiration bjöd på. De gör världen till en lite bättre plats att vara på!
Morgonen därpå bjöd Clarion hotel på en ekologisk frukostbuffé av stora mått. Där fanns till och med misosoppa och ris!