Ibland öppnar sig möjligheter som man inte alls förväntat sig och som är inte går att motstå. The Blue Planets utbildning till raw food kock är en sådan möjlighet. Jag snubblade över den av en slump och några dagar senare är det klart att jag kommer att gå utbildningen nu till hösten! Det känns både läskigt och galet spännande på en och samma gång.
Kursinnehållet känns gediget, jag kommer att lära mig otroligt mycket och allt kommer att kulminera i att kursdeltagarna lagar mat på The Blue Planets raw food festival på Mundekulla som ett examensprov .
Jag kommer naturligtvis att blogga under utbildningens gång, men vill redan nu visa på lite smakprov på vad jag kommer att kunna bjuda på när jag är färdigutbildad.
Raw ginger snaps
- 10-20 cm ingefära efter smak
- 5 dl sesammjöl (kör sesamfröna i blender/matberedare lite i taget till ett mjöl)
- 7,5 dl skalade sesamfrön, blötlagda
- 5 dl kokosnektar eller 2,5 dl honung och 2,5 dl lönnsirap (kokosnektar finns att köpa på tex Iherb)
- 1 tsk himalayasalt
Riv ingefäran. Blanda ihop alla ingredienser och bred ut dem på plåtar och torka i torkugn, ca 40 grader i minst 48 timmar. Vänd på kakorna en gång under torktiden, när de är torra nog att vända. Skär i bitar när de är torra och doppa dem i chokladsåsen. Ställ kallt så chokladen stelnar.
Chokladsås
- 2 dl kokosolja
- 2 dl raw kakaopulver
- 2 dl kokosnektar (eller agave och/eller honung)
Blanda alla ingredienser i en blender. Ta det försiktigt, det kan vara tufft för blendern!