Raw kanelbullar

Denna helg är det åter igen dags för Blue Planets raw food chef kurs. På kursen jobbar vi i team och vi var ett team som ville göra kanelbullar. Vårt samarbete var väldigt kreativt och givande. Så pass att vi helt glömde att mäta alla ingredienser. Så jag har inga mått, bara en skiss, och du får helt enkelt själv laborera med mängderna! Basen till vår deg var en blandning av äpple, morot och ingefära, fruktköttet som blir över när man gör juice. Eftersom vi hade juicat hela äpplen körde vi blandningen i vitamix för att få den lite slätare, efter ett tag tillsatte gojibär och mixade dem grovt. Till sist tillsatte vi ett par matskedar blötlagda malda psylliumfrön. Vi mixade blötlagda pekannötter och mandlar relativt grovt och blandade sedan för hand nötterna och fruktblandningen. Vi tillsatte kardemumma, kanel och vanilj och tillsatte kokossocker och salt. Allt handlar om provsmaka hela tiden. Vi hade något mer av fruktblandningen än nötterna. Blandningen bredde vi ut relativt tjockt på teflexark och vi körde sedan degen i torkugn över natten, 8-10 timmar.

Photo 2013-10-12 11 47 14

Fyllning

Fyllningen gjorde vi av dadlar, mandlar och hasselnötter som vi mixade. Denna smaksatte vi med mängder av kanel och lönnsirap. Vi mixade ihop allt till en slät smet i vitamix.

Vi gjorde också ett mandelsocker, genom att mixa mandel och vända runt den i lönnsirap. Vi bredde ut hacket på teflex och torkade dessa.

Montering

Vår deg hade torkat något för mycket när vi tog ut den ut torkugnen, men det avhjälptes enkelt med en fuktig kökshandduk över degsjoket en stund. Därefter bredde vi på fyllningen och strödde russin över. Sedan rullade vi ihop alltihopa med hjälp av gladpack, skar i lagom bullbitar och strödde mandelsockret över.

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes