Rawfood hallonpaj

En av de roligare upptäckterna med raw food är att det finns så ohyggligt många olika och  ljuvliga bakverk och desserter att frossa bland. Och bakning kan inte bli enklare än så här, om man nu ens kan kalla det bakning. Raw food bakverk går oftast väldigt fort att svänga ihop, bara att plocka fram matberedaren och mixa. Den här pajen kommer ursprungligen från Erica Palmcranz Aziz bok Raw food- ett lättare liv på 2 veckor. Jag har lagt till några saker till receptet.  Catobpulver kan du hitta i hälsokostaffären. Carob smakar som en blandning av kakao och kola enligt mig, som en lite mildare variant av kakao. Det går säkert alldeles utmärkt att byta ut den mot kakao, men ta då lite mindre pulver. Du kan också experimentera med andra frukter och bär att ha på pajen.

Photo 2013-02-17 14 22 34

Rawfood hallonpaj

4-6 pajer beroende på storlek (i ursprungsreceptet anges att degen ska räcka till 2 portioner)

  • 0,5 dl riven kokos
  • 1 dl hasselnötter
  • 6 dadlar
  • en nypa salt
  • 2-3 msk carobpulver
  • 1 krm malen vanilj

Fyllning

  • hallon; frysta funkar bra, tina dem inte helt (jag mätte aldrig mängden!)
  • lönnsirap att ringla över

Lägg kokos och nötter i matberedaren och kör tills det är finfördelat. Tillsätt resten av pajdegsingredienserna och kör tills det blir en degboll. Tryck ut degen i små portionsformar eller på assietter och lägg på hallonen, ringla över lite lönnsirap över hallonen och servera! Degen går bra att frysa. Vi gjorde 4 pajer den första omgången och den andra 2 st, så Erikas och min portionsstorlek skiljer sig åt en del!

, , , , ,

2 Responses to Rawfood hallonpaj

  1. Gudrun 17 mars, 2013 at 7:04 f m #

    Den där pajen har jag gjort många gånger , den är jättegod. Pröva också varianten med avokado och carobkräm överst, finns också i den boken.

  2. Katja 17 mars, 2013 at 8:51 f m #

    Tack för tipset, ska prova!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes