Stekt ris med mexikansk smak

Jag har lagat mycket mexikanska smaker den senaste tiden. Chili, lime, koriander, spiskummin, chipotle…..Jag tror att det har med kylan att göra. Trots att det antagligen sällan är minusgrader i Mexico så tycker jag att deras smaker passar bra att värma upp en i vinterkylan. Vi får ofta ris över från middagar och det här är ett enkelt och snabbt sätt att använda risrester. På 20 minuter har du slängt ihop en mättande middag! Det sägs att just ris och bönor är en bra kombination att äta ihop, tillsammans utgör de en fullvärdig proteinkälla. Vi tycker nästan bättre om riset stekt än nykokt här hemma.

Foto 2016-01-12 18 44 31

Stekt ris med mexikansk smak

  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 stjälk selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 chipotle i abado
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 dl kokt ris
  • kokosolja eller olivolja att steka i

Servera till

  • tärnad avocado
  • hackad koriander
  • majs
  • limeklyftor

 

Hacka lök och vitlök. Skär morötter, paprika och selleri i små bitar. Hetta upp kokosoljan eller olivoljan i en stekpanna och stek lök, morot, paprika och selleri tills löken är blank och mjuk. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en stund. Hacka under tiden chipotlen och tillsätt den och paprikapulvret. Fräs 1 minut till och tillsätt sedan riset. Skölj av bönorna och tillsätt dem. Stek tills allt blir genomvarmt. Servera med tärnad avocado, koriander, majs och limeklyftor

 

, , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes