Coleslaw med tahini, citron och koriander

Om man som jag försöker äta efter säsong är vintern inte den roligaste tiden för sallader, utbudet är tämligen magert. Men som tur är älskar jag kål i alla dess former! Olika kålsallader är tacksamma att göra eftersom du kan göra en större mängd så att du har sallad för många dagar. Kål håller sig bra även när den är “dressad”. Den här veckan bjuder jag på en riktigt enkel variant på coleslaw. Tahini är en väldigt bra bas till olika dressingar, den ger en krämighet och så smakar den ju mumma!

Foto 2016-01-06 13 36 54

Coleslaw med tahini, citron och koriander

  • en fjärdedels vitkål
  • en fjärdedels rödkål
  • 1-2 morötter
  • 0,5 dl hackad koriander

Dressing

  • 1 msk tahini
  • saften från 0,5-1 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • honung att smaka av med
  • ev vatten att späda dressingen med

 

Hyvla kålen tunnt, helst på mandolin (1,5mm). Skär morötterna julienne på mandolin, alternativt riv dem grovt. Blanda kålen, morötterna och koriandern i en bunke. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Späd eventuellt med vatten. Dressingen ska vara relativt rinnig. Häll över dressingen över salladen och blanda varsamt i den, gärna med lätta händer så att dressingen fördelas jämt. 

 

, , , , , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes