Fiskgratäng med pistagetäcke

Jag är väldigt svag för fiskgratäng med frasigt täcke, jag tror att det har någon koppling till mandelfisken som serverades på dagis när jag var liten.  Denna gratäng blev en trevlig vardagsrätt som hela familjen gillade. Pistagepesto kan vara svårt att hitta, jag använde Butik Citronodlingens pesto, som bara innehåller pistagenötter, olja, salt och peppar. Butik Citronodlingen är en webbshop med produkter från min favoritö, Sicilien.

Pistagenötter har en ton av anis som passar synnerligen bra till just fisk enligt mig. Fänkål matchar pistagenöten bra, så hackad fänkålstopp hade varit optimalt till gratängen. Tyvärr skärs den härliga toppen för det mesta bort innan fänkålen når butik.

Fiskgratäng med pistagetäcke

4 portioner

  • 400 gr  sej
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,75 dl pistagepesto
  • 2-3 msk hackad dill
  • saften av en halv lime
  • salt och peppar

Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra. Blanda ihop ströbröd, pesto, dill och limesaft,  smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över fisken och grädda i 175 grader, ca 20-25 minuter. Passa så att täcket inte bränns, i så fall täck med folie. Servera med kokt potatis eller ris.

, , , , ,

2 Responses to Fiskgratäng med pistagetäcke

  1. Kari Receptomaten 24 april, 2010 at 10:44 f m #

    Skolans fiskgratäng minns jag, skirat smör och ärtor till – jisses vad det var gott!

  2. Yasemin 11 juli, 2010 at 10:45 f m #

    Spännande med pistageknäcke. Låter gott.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes