Marinerad räksallad

Efter ett heldagsbesök på Gröna Lund improviserade jag ihop denna sallad. Att marinera räkorna medan man skär grönsakerna är ett enkelt sätt att sätta lite extra piff på salladen. I grönsaksväg kan du ta det du tycker om, jag har angett vad som åkte ner i vår sallad. Extra dressing är inte nödvändigt, men jag gillar antingen lite olja och vinäger på grönsakerna eller en vitlöksdressing till.

IMG_7633

Marinerad räksallad

2 pers

  • 1 ask räkor i lake (170 gr)

Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad dill och gräslök (mest av dillen)
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • skal från 1 citron
  • saft från en halv citron
  • salt+peppar

Salladen

  • 2 kokta ägg
  • blandad sallad
  • tomater
  • gurka
  • haricot verts
  • groddar
  • blomkål
  • morötter
  • avocado

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Häll av laken från räkorna och blanda med marinaden. Låt stå medan du skär grönsakerna. Skär sallad, tomat, gurka och avocado. Riv morötterna grovt och dela blömkålen i små buketter, arrangera på ett fat, toppa med räkor och klyftade ägg.

, , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes