Pastagratäng med tonfisk

Den här gratängen är perfekt att sno ihop när man har kokt pasta över, ren bonusmat helt enkelt. Lättlagat och en barnfavorit i vårt hus, då barnen är mycket förtjusta i milda och krämiga tomatsåser.

Pastagratäng med tonfisk

4 port

  • kokt pasta motsvarande 4 portioner
  • 1 liten squash
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • några klyftor färsk vitlök
  • 1 burk tonfisk
  • 1 burk passerade tomater
  • en halv burk creme fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • curry, styrka och mängd efter smak
  • salt och peppar
  • smör, olja eller kokosfett att steka i
  • 1-2 dl riven ost

Hacka lök och vitlök, skär squashen i tärningar och grovriv moroten. Fräs grönsakerna i fettet, pudra över curry och låt fräsa någon minut till. Häll över tomaterna och creme fraichen samt ha i tonfisk och buljongtärning. Låt koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar. Bland såsen med pastan och häll allt i en ungssäker form, strö över osten och gratinera i 200 grader ca 10-15 minuter tills gratängen bubblar och har fått fin färg.

, , , , ,

3 Responses to Pastagratäng med tonfisk

  1. Anna B 27 maj, 2010 at 10:09 f m #

    Mmm, hade ofta tonfisksåser till pasta när jag pluggade. Billiga proteiner!

  2. Daniella - BakeCake 29 maj, 2010 at 9:44 f m #

    Det ser helt underbart gott ut! En portion av det där skulle man inte tacka nej till 😉

    Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

  3. Nena 22 juni, 2010 at 2:35 e m #

    Hejsan Katia, jag trillade in har av en slump och otroligt glad for det:)
    Du har det jatte harligt har inne med en massa med bra tips och goda recept sa du ligger redan bland mina favoriter!
    Den har pastagratangen med tonfisk ser otroligt smaskig ut, ska fortsatta att snoka runt nu:)
    Kramar fran soliga Italien,
    Nena

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes