Pytt på chorizo, quinoa, vaxbönor och bondbönor

Just nu pågår en kylrensning, dels då vi kommer att åka till USA ett par veckor, men också för att vi är i faggorna att helrenovera vårt kök. Så jag försöker komponera ihop middagar av det som finns i kyl, frys och skafferi. Emellanåt blir det supertrist, men ibland blir det också riktigt bra.

Chorizo är en underbar liten korv, i alla fall om man undviker Scans trista variant och bemödar sig om att köpa riktigt chorizo. Den ger så otroligt mycket smak när man steker den, fettet smälter ner i pannan och ger smak åt övriga ingredienser. Att det blev just quinoa i pytten var en slump, det fanns färdigkokt i kylen, jag är övertygad om att du kan byta ut den mot rester av ris, bulgur, couscous eller liknande med bra resultat.

Pytt på chorizo, quinoa vaxbönor och bondbönor

2 personer

  • 4 st chorizo
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor färsk vitlök
  • 400 gr bondbönor (orensad vikt)
  • 100 gr vaxbönor eller haricot vert
  • 2 dl quinoa
  • olivolja till stekning

Hacka lök och vitlök, skär chorizon i skivor.  Stek löken och korven i lite olivolja tills korven börjar få ordentlig stekyta och släpper ifrån sig fettet. Repa bondbönorna och ånga dem och vaxbönorna. När bönorna är klara tryck ut dem ur den vita hinnan. Tillsätt quinoan och bönorna, stek ytterligare några minuter. Servera gärna med en tomatsallad.

, , , ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes